Welke handbagage koffer kopen?

  • Op 25 februari 2019

De handbagagekoffer wordt steeds populairder. Voor een korte trip bespaar je hiermee geld maar ook tijd. Niet meer de ergernis van het wachten bij de kofferband. Maar welke handbagagekoffer is geschikt? Handbagage is er in vele soorten en maten. Je wilt natuurlijk het maximaal toegestane meenemen, maar wel voldoen aan de handbagagenorm. In deze blog hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet om rekening mee te houden bij het kopen van een handbagage koffer.

Handbagageregels

Waarschijnlijk het belangrijkste om rekening mee te houden bij het kopen van een handbagagekoffer is de toegestane afmetingen hiervan. De toegestane handbagagematen kunnen nogal schelen per luchtvaartmaatschappij, vooral low budget luchtvaartmaatschappijen kunnen afwijkende maten hebben. Indien je veel reist met dezelfde luchtvaartmaatschappij is het verstandig de toegestane maten van deze luchtvaartmaatschappij te volgen.

IATA norm

Wil het nog wel eens wisselen met welke luchtvaartmaatschappij je reist, probeer dan een ‘standaard maat’ handbagage te kopen. Door de IATA (een samenwerkingsorgaan tussen alle luchtvaartmaatschappen) is de IATA norm bedacht. De IATA norm staat voor één standaard handbagagemaat voor alle luchtvaartmaatschappijen. Deze standaard norm is gesteld op 55x35x25 cm. Lengte + breedte + diepte mag maximaal 115 cm zijn. Deze richtlijn is nooit definitief gemaakt, maar veel luchtvaartmaatschappijen hanteren wel deze maten. Wil je nog meer zorgen dat jouw handbagagekoffer altijd mee mag, kies dan voor 55x35x20 cm.

Materiaal koffer

De materiaalsoorten van handbagagekoffers zijn grofweg onder te verdelen in 2 categorieën: harde en zachte handbagage. Beide soorten hebben z’n voor- en nadelen. Een harde koffer is van zichzelf steviger en biedt meer bescherming. Over het algemeen heeft een harde koffer een langere levensduur dan een zachte koffer.

Een zachte koffer daarentegen is lichter van gewicht en flexibeler. Met een lichtere koffer kun je natuurlijk meer kilo’s aan bagage meenemen. Wanneer je je koffer maximaal wilt vullen geeft een zachte koffer meer mee. Daarnaast hebben zachte koffers vaak handige voorvakken, hierdoor kun je snel iets pakken zonder de hele koffer te hoeven openen.

Veiligheid

Om je spullen veilig opgeborgen te houden is het verstandig om te kiezen voor een koffer met een goed slot. Steeds meer handbagagekoffers zijn voorzien van een ingebouwd slot. Een TSA slot op een koffer is handig wanneer je naar de Verenigde Staten reist. Lees alles over het nut van een TSA slot in deze blog.

Het grote voordeel van handbagage is dat je zelf in de hand hebt hoe ermee om wordt gegaan, er wordt niet mee gegooid zoals dat wel gebeurd bij ruimbagage. Als je vaak reist is het wel verstandig om te investeren in een duurzame koffer die tegen een stootje kan. Veel succes met het kiezen van de geschikte handbagage koffer voor jou!

 

0 Reacties

Voorraadmelding Zodra dit product weer op voorraad is ontvangt u een e-mail, voer uw e-mailadres en gewenste hoeveelheid in.
E-mailadres Gewenste hoeveelheid