Wat is een TSA slot en waarom heb ik het nodig?

  • Op 21 augustus 2018

Als je een reis naar Amerika gaat maken, is het verstandig om te reizen met een TSA slot voor je koffer. Maar waarom heb je eigenlijk een TSA slot nodig en wat is het?

Betekenis TSA

TSA is een afkorting van Transport Security Administration. Het is een veiligheidsinstantie van het Amerikaanse ministerie dat opgericht is na 9/11. Deze instantie waakt over de veiligheid van reizigers in de Verenigde Staten. Dit doen zij door extra controle van de bagage. Deze controle wordt gedaan met een scan, maar soms wordt ervoor gekozen om een koffer extra te controleren door deze te openen.

TSA logo

Een TSA slot heeft een TSA logo op het slot. Je kunt een TSA slot herkennen aan het ruitvormige rode logo met daarop de letters TSA. De veiligheidsinstantie kan een TSA slot herkennen aan het TSA logo en kan zo de koffer openen met een speciale loper. Deze sleutels zijn alleen in bezit van de douane om zo de veiligheid te waarborgen. Na controle van je koffer wordt je koffer weer netjes afgesloten en zo blijven je spullen veilig opborgen door middel van het TSA slot. Wanneer een medewerker van de TSA een koffer niet kan openen, wordt het slot geforceerd of beschadigd. Met een TSA slot voorkom je dat je jouw koffer met een kapot slot op de bagageband terugvindt.

Voor welke landen heb je een TSA slot nodig?

Niet alleen in Amerika kan het gebeuren dat je koffer geopend wordt door een douanemedewerker. De luchthavens in Canada, Israël, Finland en Australië maken ook gebruik van de TSA standaard. Een koffer aanschaffen met een TSA slot is daarom een goede keuze. Zo voorkom je dan jouw koffer bij onverwachtste controle wordt beschadigd.

Reizen met een TSA slot

Steeds meer koffers zijn voorzien van een ingebouwd TSA slot. Wanneer je een TSA slot wilt gebruiken is het verstandig om een koffer te kopen met geïntrigeerd TSA slot omdat dit de kans op defecten zo klein mogelijk maakt. Als je gaat reizen met een backpack, reistas of koffer zonder TSA slot kun je een los TSA slot kopen. TSA sloten zijn er in allerlei varianten: cijfersloten, hangsloten, kabelsloten en kofferriemen met een ingebouwd TSA slot. Doe in dit geval het bestaande slot van je koffer niet slot.

Bekijk hier ons assortiment koffers en tassen  met TSA slot en losse TSA sloten.

 

0 Reacties

Voorraadmelding Zodra dit product weer op voorraad is ontvangt u een e-mail, voer uw e-mailadres en gewenste hoeveelheid in.
E-mailadres Gewenste hoeveelheid