Hoe onderhoud ik mijn leren tas?

  • Op 8 december 2017

Lang plezier hebben van je tas, dat wil iedereen wel. Het is daarom belangrijk om je tas goed te onderhouden. In deze blog lees je hoe je dit doet per type tas.

Onderhoud kunstleren tas

Een groot voordeel van een kunstleren tas is dat de tas vrijwel geen onderhoud nodig heeft. Het nadeel daarentegen is dat de tas op langere termijn gaat slijten. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je tas is het daarom belangrijk om voorzichtig met je tas om te gaan. Vooral de hoeken van een tas zijn kwetsbaar, smijt je tas daarom niet op de grond. Vlekken in een kunstleren tas zijn vaak gemakkelijk weg te halen met een licht vochtige doek.

Bescherm je leren tas

Het is voor een leren tas belangrijk om deze goed te onderhouden. Dit begint met het inspuiten van de leren tas voor gebruik. Dit impregneren doe je met een vuil- en vochtafstotende spray. Een leren tas neemt snel vocht of vuil op, met een spray zorg je ervoor dat de tas extra water- en vuilafstotend is. Spuit je tas met regelmaat in met de spray op een afstand van 20 cm. Vooral in tijden van slecht weer is het goed om dit regelmatig te herhalen.

Voed het leer

Als een leren tas langer in gebruik is kan de tas wat gaan uitdrogen. Voorkom dat er scheurtjes in de tas ontstaan door het gebruik van een verzorgingsproduct. Een blanke leer wax voedt het leer en zorgt ervoor dat het leer van de tas soepel blijft. Bovendien haalt een leer wax de kleur van de tas weer naar boven. Doe wat leervet op een zachte droge doek en smeer de tas ermee in. Gebruik niet teveel leervet, dit kan ervoor zorgen dat de tas zijn stevigheid verliest. Herhaal dit een paar keer per jaar.

Chesterfield Brand Leatherwax 50ml-15120

Vuil op je tas

Afhankelijk van het leersoort en de ernst van de vervuiling kun je de tas voorzichtig reinigen. Het is belangrijk om zo droog mogelijk te reinigen. Als de tas erg vies is, borstel het dan eerst schoon met een zacht borsteltje om het ergste vuil te verwijderen. Gebruik vervolgens een licht vochtige doek om de tas mee schoon te wrijven. Spray de tas na het reinigen van de tas opnieuw in met een vuil- en vochtafstotende spray.

 

Extra tips om langer plezier te hebben van je tas

  • Trek niet te hard aan de ritsen van een tas. Bij droogheid van een rits kun je deze insmeren met wat kaarsvet zodat de rits weer soepeler loopt
  • Voorkom langdurige blootstelling van de tas aan de zon
  • Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen
  • Geef je tas minimaal 2 keer per jaar een onderhoudsbeurt
  • Neem de tas regelmatig af met een droge doek

Ik wens je lang plezier van je tas!

0 Reacties

Voorraadmelding Zodra dit product weer op voorraad is ontvangt u een e-mail, voer uw e-mailadres en gewenste hoeveelheid in.
E-mailadres Gewenste hoeveelheid